Hotel Holtland Deutsch

Te Huur/ te Koop 

Hotel Restaurant Goldener Adler Holtland


Te Holtland (Ost Friesland) Noord Duitsland.

Plattegronden en virtueel bezoek

 

Hotel Goldener Adler is gelegen aan leeranerstraße 15 te Holtland, de doorgaande weg B 75 tussen de grote steden Oldenburg en Leer, op een afstand van 3,3 km van de A28 welke van Groningen naar Oldenburg loopt. Het ligt op ± 30 km van de Nederlandse grens. En het Hotel kent een lange en grootte historie.

Het is bekend dat er op deze plaats al in 1780 een restaurant was met een ontspanningsgelegenheid.

Reeds in 1845 werd door de toen Koninklijke Hannoverse Wegenbeambte, de waard ( kastelein) Harbert Preyt als tolwegbeambte aangesteld.

In 1927 is het huidige Hotel Preyt door Herr Martien Preyt gebouwd. In eerste instantie is een deel waar thans het exclusieve restaurant is, een kleding winkel gevestigd geweest.

Sinds 1959

In 1959 werd het Hotel Preyt door de Familie Schulze overgenomen en baten het sinds dien ook zelf uit, in deze 46 jaren hebben zij het hotel geregeld gemoderniseerd en uitgebreid.

Herr Schulze zelf was in 1959 op 33 jarige leeftijd al een gekwalificeerde Chef-kok, hij heeft daarom ook al deze jaren zijn gasten uitstekend kunnen voorzien van een uitstekende keuken en daardoor vele vaste klanten aan zich kunnen binden.

Het restaurant heeft een aparte ruimte waar u kunt verblijven rond de prachtige openhaard tevens zijn er nog diverse zalen en zaaltjes ingericht met in totaal 265 plaatsen. De ruimten zijn uitstekend geschikt en ingericht voor bruiloften en partijen of voor congressen, vergaderingen en als conferentie zalen tot ± 180 personen. Ook is er nog een typisch Duits café met beukenbar en stamtafels.

Het hotel bestaat uit 13 gerenoveerde hotelkamers boven het restaurant en in het park staat een logementgebouw wat gebouwd is in 1980 met daarin 10 zeer mooie gerenoveerde hotelkamers. Het geheel is gelegen op een grondstuk van 12.500 m². Hierop is een prachtig wandelpark gelegen met bomen van meer dan 100 jaar oud. Tevens is er een parkeerplaats voor ± 5 autobussen en een parkeerplaats voor 40 personenauto's

2005

Enige tijd geleden is het object door SWM aangekocht en werd to 2007 uitgebaat door de aan ons gelieerde onderneming PHP Hotel Und Gäststatten GmbH.

2007

In 2007 werd het dan verhuurd wat niet goed verlopen is.

2009/2011

Werden de plannen gemaakt om het geheel te renoveren en uit te breiden.

In april 2010 werd het onroerend goed aangekocht door Java Vastgoed B.V.

2013

 verhuurd  aan de Goldener Adler Holtland GmbH / GAH GmbH

 

2020

Wegens Covid-19 gesloten

 

2021

Thans te Huur/ te Koop

 

 

 

 

 

zie ook www.goldener-adler-holtland.de

 

 

0

fotos Aaron